La xarxa del Col.legi

... per a la comunicació entre els col.legiats i la comunitat educativa

Vídeo del 2r seminari: 30 anys de la SCP. Vens dimecres-18 al tercer?

Ens complau presentar el vídeo del 2r  seminari: 30 anys de la SOCIETAT CATALANA DE PEDAGOGIA (28 de gener).

https://www.youtube.com/watch?v=VUZ0OWGYetw

i el del primer seminari (26 de novembre)

https://www.youtube.com/watch?v=c64UIDy4u1c&feature=youtu.be

Vindràs el dimecres-18 de març al 3r seminari?

Seminaris de la Societat Catalana de Pedagogia,

SCP 30 anys, 3 jornades. Els espais actuals de la pedagogia

espais de la pedagogia 2

A la seu de l'IEC, c/ Carme 47, BCN. De 18 a 21 h.

Inscripció gratuïta: reservar plaça per mail al <scp@iec.cat>

PROGRAMA SEMINARI 3


DIMECRES 18 DE MARÇ DE 2015

 Presidència Josep González-Agàpito, president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, delegat de l'IEC i Martí Teixidó, president de la SCP

18:00 - 18:55. Televisió i Internet.  El segle XXI ha començat ben marcat pels grans canals d’informació que la tecnologia ha posat al nostre abast. Si en aquest camp, al llarg del segle XX, es va donar un pas decisiu amb la generalització -primer- de la ràdio i -després- de la televisió, en el present segle ha vingut a canviar substancialment el panorama de la Humanitat la irrupció d’internet i totes les aplicacions i possibilitats que se’n desprenen.

No hi ha dubte que aquestes tecnologies de la informació i de la comunicació han arribat per quedar-se, com en el passat ho han fet la ràdio o la televisió. Ara bé, quina és la millor manera d’aprofitar-ho en l’entorn educatiu? Quins són els interrogants oberts en aquest camp? Quines són els principals corrents pedagògics en aquest àmbit? La ponència “Televisió i Internet” tractarà de posar llum sobre ombres en aquest apassionant entorn.

Ponent: Jordi Vivancos Martí. Pedagog, Cap de l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Coordinació i presentació: Xavier Ureta, membre de la Junta SCP.

19:05 - 19:55. Escola, entorn i ciutadania: balanç d'experiències i perspectives de futur. Un dels fenòmens que sens dubte ha marcat els darrers trenta anys d’educació al nostre país ha estat el fenomen de la immigració i l’atenció a l’accés i procés d’escolarització de tot l’alumnat. El present mòdul, de la mà de persones expertes i del testimoni d’experiències reeixides en aquest àmbit es proposa centrar el tema tot fent una anàlisi del camí fet, amb les seves llums i les seves ombres, mirar cap al futur tot nodrint-nos de la bona feina feta a diferents racons de la nostra geografia.

Ponent: Antoni Tort i Bardolet. Doctor en Pedagogia. Professor titular del Departament de Pedagogia de la Facultat d'Educació Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i Director de l'Escola de Doctorat de la mateixa universitat

Coordinació i presentació: Antoni Portell i Llorca, membre de la Junta SCP.

20:05 - 21:00. Natura, joc, esport, club/esplaiLa vida manté el vincle amb la natura. El bios es desenvolupa en la natura: sensació symbolisme, admiració, sincretisme, racionalitat i sensibilitat. Del joc creatiu al joc esportiu reglamentat. Entre competència i competició. Unitat i diversitat de gènere social. Lleure, amistat, aventura, descoberta, creació, agrupació. 

Ponent:Teresa Tilló

Coordinació i presentació Joan Mallart, vicepresident de la SCP.

Visitas: 36

Afegir un document o publicació

Has de ser membre de La xarxa del Col.legi per poder afegir comentaris!

Registra't per La xarxa del Col.legi

Documents i publicacions

© 2018   Creado por Pere Marquès.   Tecnologia de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio