La xarxa del Col.legi

... per a la comunicació entre els col.legiats i la comunitat educativa

SANGAKOO: crear y colaborar en matemáticas

Els alumnes inventen, comparteixen, comenten problemes amb SANGAKOO

Resultats de la recerca 2014-15: https://dl.dropboxusercontent.com/u/20875810/dim/revistaDIM32/docs/...

Les principals conclusions que podem extreure dels resultats de l’estudi i que constitueixen tot un aval per a la metodologia Sangakoo són les següents:

1. Sangakoo agrada als alumnes. Inicialment, el 69% dels alumnes diuen que els hi agraden les matemàtiques i a final de curs, al 91% dels alumnes que han utilitzat habitualment Sangakoo els agrada fer matemàtiques amb Sangakoo i el volen tornar a utilitzar el proper curs.

2. Els alumnes consideren que Sangakoo els ajuda. Al voltant del 75% dels que usen habitualment Sangakoo consideren que els ajuda a comprendre els conceptes i a recordar conceptes i fórmules, entendre millor els enunciats i resoldre millor els problemes.

3. Els professors destaquen múltiples avantatges pel seu alumnat: augment de motivació i participació, millora en la comprensió i realització dels problemes... i també en alguns casos en la creativitat, la col·laboració i l’autonomia.

4. Els alumnes als que els hi costen més les matemàtiques han millorat el  rendiment a la prova final de problemes PISA, especialment els que han fet un ús habitual de Sangakoo (1.5 punts de mitjana). Els alumnes que van bé o molt bé en matemàtiques han tret resultats similars als de la prova inicial.

Els resultats obtinguts amb l'estudi indiquen que per obtenir un millor impacte en el procés d'ensenyament-aprenentatge de l'alumnat és recomanable usar Sangakoo amb una freqüència mínima d'una hora setmanal, que és el que en l'estudi s'ha indicat com «Ús habitual».

Visitas: 15

Afegir un document o publicació

Has de ser membre de La xarxa del Col.legi per poder afegir comentaris!

Registra't per La xarxa del Col.legi

Documents i publicacions

© 2018   Creado por Pere Marquès.   Tecnologia de

Emblemes  |  Informar d'un problema  |  Términos de servicio